împrumut persoane fizice

Alege după

Verificat

Suma până la

5000 RON.

Termen până la

zi

Examinare

5 min

Primul credit cu 0% dobanda!

Verificat

Suma până la

3000 RON.

Termen până la

30 zi

Examinare

5 min

Primul credit cu 0% dobanda!

Împrumut pentru persoane fizice (credit retail) este o posibilitate de împrumut acordat populației pentru nevoi personal  ca exemplu : achiziționarea unei mașini, aparate de uz casnic, imobiliare etc. Termenul "împrumut pentru persoane fizice" este identic cu termenul "retail".

De asemenea ca definiție este mai aproape cu sensul ca termen credit de consum (orice împrumut pe care o are debitorul, cu scopul de a cheltui mijloacele obținute pentru orice cu excepția operațiunilor care pot aduce profit). Însă mulți experți consideră creditul de consum este o varietate de vânzare cu amănuntul, dar sunt și alte opinii, uneori în ceea ce privește valoarea creditul de consum este echivalat cu retail.

Principale etape de dezvoltare creditare a persoanelor fizice în România.

Până la începutul anilor 2000 acest tip de activitatea bancară era într-o fază care avea nevoie de un start.

Experții financiari  numesc perioada anilor 2005-2008 un real boom de creditare. Băncile și-au mărit în mod activ portofoliul de vânzări cu amănuntul, datorită creșterii rapide a bunăstării cetățenilor și disponibilității serviciilor bancare.

În 2005, băncile române au emis multe împrumuturi pentru persoane fizice ce depășeau mai mult de un trilion de lei. Dar criza din 2008 a avut un puternic impact negativ asupra pieței. Dar în următorii ani o mulțime de lideri din diferite motive au încetat activitatea în acest segment de creditare. Cu toate acestea, liderii pe piața financiară au păstrat pozițiile și astăzi, din nou au început să acorde împrumuturi persoanelor fizice.

Principalele tendințe:

  • restructurarea conturilor creditare (inclusiv, majorarea duratei împrumutului pentru a reduce plata lunară);
  • direcții prioritare a cardurilor și credite de consum;
  • majorarea condițiilor de creditare aproape pentru toate produse bancare a împrumuturilor retail;
  • creșterea a ponderii băncilor de stat de pe piață;
  • fabrici de credit;
  • dezvoltarea serviciilor și internet banking.