împrumut bancar

Alege după

Verificat

Suma până la

5000 RON.

Termen până la

zi

Examinare

5 min

Primul credit cu 0% dobanda!

Verificat

Suma până la

3000 RON.

Termen până la

30 zi

Examinare

5 min

Primul credit cu 0% dobanda!

Împrumutul bancar reprezintă pe prima parte suma banilor furnizate de către bancă pentru o anumită perioadă și cu anumite condiții, iar pe altă parte o tehnologie pentru satisfacerea cerinței financiare declarate de împrumut. În al doilea caz, împrumutul bancar reprezintă un complex de măsuri organizatorice, tehnologice, informaționale, financiare, juridice și a altor proceduri care constituie o regulă completă a interacțiunii băncii cu persoana angajată  și a unităților bancare în ceea ce privește furnizarea de împrumut. Se efectuează în formă de eliberare a împrumuturilor bancare și evidență facturilor sau alte forme.

Împrumutul bancar este împărțit în active și pasive. În primul caz banca acționează ca un creditor în al doilea ca împrumutător financiar. Banca poate intra în relații de credit (de a emite sau de a primi credite) cu alte bănci și alte organizații de creditare, inclusiv banca centrală  Banca Centrală a României, care exercită o funcție activă sau pasivă, în funcție de situație. În acest caz, este vorba despre creditarea interbancară. În ceea ce privește creditarea întreprinderilor, organizațiilor, instituțiilor și a persoanelor fizice  (sectorul nefinanciar al economiei), atunci această relație de credit a băncii cu ei are un alt caracter — întotdeauna este creditor.

Plățile pentru credite

Anuitate de plată este egală cu suma de plată lunară de împrumut bancar, care include suma dobânzilor calculate pentru un credit și suma de bază a datoriei. Calculul plății anuității în bănci se face prin mai multe formule diferite. Prin urmare chiar și cu aceeași rată a dobânzii mărimea plății anuității poate varia la diferite bănci.

Plata diferențiată reprezintă o plată lunară pentru împrumut bancar care scade până la sfârșitul perioadei și constă dintr-o cotă permanentă rambursabilă a principalului și dobânda din soldul neachitat al împrumutului bancar.

Preț credit

Preț credit — valoarea monetară de plată a creditului acordat. Depinde de nivelul ratei dobânzii stabilit de creditor pentru utilizarea împrumutului bancar. Preț unui împrut bancar este legat de principiul cu plata sau relații de creditare. Împrumut bancar cu o rată a dobânzii pe piață  crescută cu cotă preferențială alocată. Preț credit pe piață al împrumutului bancar se formează în  momentul de față pe baza cererii și ofertei pentru diverse tipuri de credite. În perioadele de inflație devine foarte mobil și tinde să crească. Prețul creditului este crescut, de obicei, se produce în condițiile semnificative a riscului de creditare a debitorilor (încălcarea condițiilor de creditare, prevăzute în contract, așteptare pentru a îmbunătăți costul resurselor de credit etc.). Preț preferențial de credit utilizat în abordarea diferențială de la debitori.